top of page
sanomalehtipohja pieni.png

Kolme viikkoa ensi-iltaan ja yhteistreenit starttaa!

Nyt jännittää, enää kolme viikkoa enskaan! Lue mitä kaikkea speksissä tapahtuu tässä vaiheessa harjoituskautta.

Treenataan yhdessä!

Maanantaina käynnistettiin yhteistreenit, joka tarkoittaa sitä, että seuraavan kolmen viikon ajan speksissä treenaillaan intensiivisesti koko porukalla. Aikaisemmin kukin osa-alue on rakennellut omia speksin palasiaan, ja nyt on tullut aika koota ne kaikki yhteen ja hioa niistä yhdessä se eheä ja upea kokonaisuus, joka tullaan huhtikuussa lavalla näkemään! Yhteistreenit ovat speksin sydän, siinä korostuu se mikä monille meistä on speksissä rakkainta, eli lämmin yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki. Tällöin jokainen speksiläinen pääsee näkemään sen kokonaisuuden, jonka eteen he ovat tehneet töitä mahdollisesti jo useamman kuukauden ajan. Nämä treenit ovat aikataulullisesti usein rankempia kuin aikaisemmat treenit, mutta samalla aivan äärimmäisen palkitsevia! Yhteistreenikauden kruunaa kenraaliharjoitus, jonka jälkeen speksi onkin sitten valmis esitettäväksi.

Yhteistreenikausi käynnistettiin eilen Näyttämöllä. Kuva: Jenni Katajisto

Speksin visuaalinen ilme konkretisoituu

Jokaisissa yhteistreeneissä mukaan kuvioihin alkaa ilmestymään lisää ja lisää puvustuksen ja lavastuksen elementtejä, ja esityksen visuaalinen ilme lähestyy päivä päivältä sitä, miltä se tulee lopulta lavalla näyttämään. Lavaharjoituksissa testaillaan ja rakennetaan samalla myös tekniikkaa ja huolehditaan että valaistus ja projisoinnit saadaan esityskuntoon. Loppupuolen harjoituksissa myös maskeeraustiimin kädenjälki alkaa näkymään esiintyjiemme kasvoilla. Lisäksi mukana yhteistreeneissä on tuotantotiimiläisiä, jotka pitävät huolta harjoituskauden somesisällöistä ja tutustuvat esityksen visuaaliseen kulkuun, jotta erityisesti esitysten huippukohdat saadaan ikuistettua kuvin ja videoin.

Osa lavastustarpeiston ja puvustuksen elementeistä on mukana heti ensimmäisistä yhteistreeneistä lähtien. Kuva: Jenni Katajisto

Tanssikoreografiat kietoutuvat sulavasti osaksi näytelmää

Mukana yhteistreeneissä ovat tietenkin myös meidän upeat tanssijat. Moni työryhmäläinen pääsi ensimmäisissä yhteistreeneissä näkemään tanssikoreografioita ensimmäistä kertaa, ja luonnollisesti ihastumaan! Tanssitiimin vahva yhteishenki ja jokaisen tanssijan osaaminen loistaa näkyvästi lavalla jo tässä vaiheessa harjoituksia. Tanssijat ovat omissa treeneissään koreoineet biisejä näyttelijöiden kirjoittamien sanoitusten sekä bändin biisidemojen pohjalta. Yhteistreeneissä nämä koreografiat rakennetaan lopullisesti yhtenäiseksi osaksi näytelmää. Treenit ovat täynnä uusia oivalluksia ja naurua, kun silmiemme edessä konkretisoituvat kaikki tanssijoiden, näyttelijöiden ja bändin saumattoman yhteistyön upeat ja usein hulvattomat tarinankerronnalliset mahdollisuudet.

Ensimmäisissä yhteistreeneissä päästiin näkemään tanssijoiden loihtimat koreografiat speksin ensimmäiselle puoliajalle. Kuva: Jenni Katajisto

Kolmen viikon kuluttua päästään ihastelemaan lopputulosta!

Esityskausi starttaa tasan kolmen viikon päästä, eli tiistaina 4.4.! Siitä eteenpäin koko huhtikuu on aktiivista esityskautta, jolloin kuukausien työn jälki nähdään esitys toisensa jälkeen Näyttämön lavalla. Olit sitten speksikonkari tai tutustumassa aiheeseen ensimmäistä kertaa, tule katsomaan ja kokemaan miltä näyttää historiamme yhdeksäs RajaSpeksi! Liput esityksiin voit ostaa täältä Nähdään speksissä!

bottom of page