top of page
2019_tausta2.jpg
2019_tausta2.jpg

RajaSpeksi on saavuttanut kunnioitettavan viiden vuoden iän. Pitkä matka on kuljettu ensimmäisestä kokoontumisesta vuonna 2014, jolloin paikalla oli kourallinen eri taiteenalojen osaajia. Nyt vuonna 2019 työryhmä on suurempi ja tuoreempi kuin koskaan. Uusia tekijöitä on lähes kaikilla osa-alueilla todennäköisemmin enemmän kuin minään muuna vuonna. Lisäksi tuotantokoneisto on saanut tuekseen hallituksen, jonka tehtävänä on ylläpitää speksin jatkuvuutta Joensuussa tulevaisuudessakin.

Tänä vuonna olemme halunneet palata takaisin RajaSpeksin juurille. Viimeisen parin vuoden aikana Kerubin lavalla on nähty eeppisiä fantasiaseikkailuja, jotka ovat venyttäneet niin mielikuvituksen, kuin myös lavatilan rajoja. RajaSpeksin juuret ovat kuitenkin kokoillan farsseissa, jotka pyrkivät viihdyttämään katsojaansa arkipäiväisten ilmiöiden kautta. Siksi viimeisen parin vuoden aikana puhututtanut koulumaailman muutos tuntui oivalta aiheelta juhlavuoden esitykselle. Osasyy on varmasti ollut aiheen läheisyys myös tekijöillensä, valtaosa RajaSpeksin väestä on kuitenkin edelleen opintiellä. Lisää juonesta voi lukea käsikirjoittajien oivasta synopsiksesta.

Haluammekin toivottaa niin vanhat, kuin myös uudet speksin ystävät juhlimaan kanssamme päivänsankarin juhlavuotta!

Ohjaajat: Ella Uppman ja Iiro Tuovinen

PS. Jos jokin RajaSpeksi on sattunut jäämään välistä, tai haluat vain muuten verestää muistoja, kannattaa käydä lukemassa muiden vuosien ohjaajien ja käsikirjoittajien mietteitä kuluneista vuosista. Mikä speksi on oma suosikkisi?

bottom of page