top of page
_E1A6292.jpg

HAE TAUSTATIIMEIHIN

HAE-ESIINTYJÄKSI (1080 x 500 px)-6_edited.png
 • Kuka voi hakea speksin taustatiimeihin?
  Voit hakea RajaSpeksin taustatiimeihin, jos sinulla on kiinnostusta kulisseissa tapahtuvaan toimintaan, kuten vaikka puvustukseen, maskeeraukseen tai markkinointiin, tai jos haluaisit olla speksissä mukana, mutta et halua esiintymään. Speksin toiminta on suunnattu erityisesti Joensuun seudun yliopisto- ja AMK-opiskelijoille, mutta voit ehdottomasti hakea mukaan vaikket olisikaan opiskelija!
 • En tiedä mihin taustatiimiin hakea tai useampi kuin yksi juttu kiinnostaa, mitä teen?
  Taustatiimien yhteiseen hakulomakkeeseen voit merkitä kaikki sinua kiinnostavat tehtävät, sekä mainita myös vapaasti muuta kiinnostustasi tai osaamista mitä lomakkeessa ei valmiiksi lue. Jos sinua kiinnostaa useampi tehtävä eikä sinulla ole toivejärjestystä niiden suhteen, speksi voi valintojen aikaan ottaa sinuun yhteyttä ja ehdottaa sinulle tiimiä tai tehtävää kiinnostuksesi ja osaamisesi perusteella. Taustatiimien valinnat tehdään alkusyksystä.
 • Maksaako speksiin kuuluminen?
  Ei maksa! ☺️
 • Maksetaanko speksistä palkkaa?
  Ei. RajaSpeksi on Itä-Suomen yliopiston voittoa tavoittelematon kampusjärjestö, ja speksin toiminta on siis erityisesti korkeakouluopiskelijoille (sekä yliopisto että AMK) suunnattua harrastustoimintaa.
 • Miten sitova harrastus speksi on?
  Sitoutumisen kuormittavuus ja läsnäolon määrä riippuvat tiimistä tai tehtävästä johon haet, joten luethan tiimin tiedot huolellisesti etukäteen. Suurimmassa osassa tehtävistä sitoudutaan olemaan aktiivisesti mukana koko produktion ajan, eli vähintään lokakuusta huhtikuuhun; tosin työmäärä vaihtelee kauden aikana, riippuen omasta tehtävästä ja sen luonteesta. RajaSpeksin toiminta painottuu pääosin ilta-aikaan, joten harrastuksen pystyy hyvin sovittamaan yhteen niin opiskelujen kuin päivätyönkin kanssa! Eri tiimien omat tapaamiset ja/tai harjoitukset sovitaan oman tiimin kesken kauden alussa. Myöhemmin keväällä tiimit noudattavat kaikille yhteistä esitysaikataulua.
Puvustus
20230401-Kenraali-23.jpg

PUVUSTUS

Tiesitkö, että vuosittain speksin lavalla nähdään 80 - 120 erilaista asua? Puvustajana saat ideoida ja luoda nämä häikäisevät asut. Ei hätää – kaikkia asuja ei valmisteta alusta asti itse, vaan suurin osa etsitään kirpputoreilta ja muokataan sopivaksi. 

Puvustajien työt alkavat jo loppusyksyllä asukokonaisuuksien suunnittelulla yhdessä muiden vastaavien kanssa, jonka jälkeen asujen valmistus alkaa. Esityskaudella puvustajat huolehtivat esiintymisasujen kunnosta aina tarvittaessa. Tässä pestissä voit päästää todella luovuuden valloilleen.

Maskeeraus

MASKEERAUS

Maskeeraajana pääset loihtimaan esiintyjien upeat lavameikit ja -kampaukset. 

Maskitiimin työnkuvaan kuuluvat maskeerauksien suunnittelu yhdessä vastaavien ja puvustuksen kanssa sekä niiden toteutus esityskaudella ja erilaisissa promotapahtumissa.

Maskeeraajien työ keskittyy pääsääntöisesti esityskaudelle ja he saapuvatkin esityspaikalle ensimmäisenä, muutamia tunteja ennen esitystä. Kuten puvustuksessa, maskeerauksessakin luovuus kukoistaa!

20230219-Työryhmäkuvaukset-4.jpg
Lavastus
20230414-Näytös-167.jpg

LAVASTUS & TARPEISTO

Lavastajana nikkaroit speksin lavalla nähtävät lavasteet. RajaSpeksillä ei ole erillisiä nikkarointitiloja tai -välineitä, joten toivomme sinulta löytyvän nämä omasta takaa. RajaSpeksi kustantaa lavasterakennukseen tarvittavat materiaalit.

Tarpeisto hankkii lavalla nähtävän irtaimiston aina roolihahmon kännykästä lavan nurkassa olevaan tekokasviin. Tarpeistotiimissä pääset koluamaan niin kirpputoreja kuin askartelemaan itse lavalle sopivaa rekvisiittaa.

 

Lavastus ja tarpeisto toimivat tiiviissä yhteistyössä luoden lavalle rikkaan miljöön. Molempien tiimien työt alkavat jo alkusyksyllä lavastuksen suunnittelulla. Talvi ja alkukevät kuluvat lavasteita ja tarpeistoa valmistaen.

Tuotanto

TUOTANTO

Tuotanto vastaa speksin tiedottamisesta, markinnoinnista, viestinnästä ja juoksevista asioista. Tuotannosta löytyy tehtävää juuri sinulle, kuka olet innokas ja saat hommat hoitumaan! Tuotannossa tehtäviä hommia ovat esimerkiksi markkinointisisältöjen luominen ja julkaisu, yhteistyötahojen kanssa viestiminen, speksin tapahtumien järjestäminen, sisäinen viestintä, some, valo- ja videokuvauksen järjestäminen, lipunmyynti ja sen kampanjointi, kaupassa käynti ja yleinen speksistä ja speksiläisistä huolenpitäminen. Yleisesti tuotannolla on langat käsissään koko speksistä, ja jos et ole varma mitä speksissä haluaisit tehdä mutta olet toimelias tyyppi, niin hae tuotantoon!

20230401-Kenraali-38.jpg
20230414-Näytös-53.jpg

TEKNIIKKA

Tekniikka, eli valot ja ääni vastaa esityksen teknisestä puolesta. Tekniikassa valopuoli esimerkiksi suunnittelee näytelmän huikeat valot, ohjaa ja myös ajaa ne esityksissä. Äänipuoli taas miksaa bändin ja laulajien äänet tasapainoon! Teknikon työmäärä speksissä vaihtelee vuodesta toiseen esiintymispaikan mukaan, emmekä vielä osaa varmaksi sanoa, minkä verran teknistä osaamista tarvitaan. Mutta jos sinulla on osaamista tai kiinnostusta vähintään tekniikan suunnitteluun, niin hae ihmeessä mukaan! Löydämme sinulle tavan toteuttaa itseäsi!

ROUDAUS

Roudaajat kantavat lavasteet lavalle ja pois kohtausten väleissä ja sitoutuvat olemaan paikalla etenkin loppuharjoituskaudella ja esityksissä. Roudaajat tietävät mistä kulusta mikäkin lavaste kannetaan ja he järjestelevät rekvisiitat lavavalmiuteen kulisseissa. Roudaajat toimivat ripeästi ja huomaamattomasti esityksissä ja ovatkin supertärkeitä! Roudaajat eivät ole varsinaisesti esiintyjiä, mutta joskus yleisö saattaa huutaa roudaajallekin jonkinmoisen yllättävän omstartin...

20230414-Näytös-18.jpg
Lavastus
bottom of page