top of page

Ensimmäinen RajaSpeksi: Kummitäti eli Mafiaa mahan täydeltä

Alussa oli kuuma kesäpäivä, VR:n ravintolavaunu ja kaksi kaverusta.

Kaverukset alkoivat pohtimaan Joensuun rikasta harrastajien muodostamaa kulttuurielämää: harrastajien joukosta saattoi löytää helposti loistavia näyttelijöitä, taitavia soittajia ja tanssijoita, joiden taidonnäytteille ei Joensuussa vielä ollut sopivaa areenaa. Näiden yhdistäminen suureksi teatterikokonaisuudeksi oli vain leikittelyä ajatuksilla, kunnes syntyi idea Joensuun ensimmäisestä omasta speksistä. Nyt jos koskaan sen aika oli koittanut.

Hyvin nopeasti syksyllä saatiin mukaan toinen innokas ohjaaja ja muu työryhmä kasaantui kaverusten ystävistä, joista jokainen lähti mukaan kunnianhimoisella ja jopa uhkarohkealla innolla: tehdään tästä yhdessä Joensuun parasta musiikkiteatteria. Sana ’speksi’ oli tuolloin tuntematon noin 95 prosentille työryhmästä.

Esityspaikaksi valikoitui Joensuun kulttuurielämän kehto, Ravintola Kerubi. Huhtikuussa Salin lavalla nähtäisiin laadukasta ja viihdyttävää improvisaatiopohjaista musiikkiteatteria jossa omstart-huudot raikaisi, ajateltiin työryhmän kesken.

Huolimatta siitä, että tavoite oli monille suhteellisen tuntematon, ensimmäisen RajaSpeksin eteen tehtiin niska- ja hartiavoimin töitä 9 kuukauden ajan. Vahvat perustukset Joensuun rakastetuimmalle viihdeteatterille luotiin noiden kuukausien aikana.

Ja se kannatti.

Ilkka Marttinen – ohjaaja

Veera Ylöstalo – apuohjaaja

Anna Estola – tuottaja

Kummitäti eli Mafiaa mahan täydeltä

RajaSpeksi 2015 spektaakkelissa seikkailee yksityisetsivä, joka on ratkottavia rikoksia vailla. Yhtäkkiä hänen toimistoonsa ilmestyy keskellä yötä nuori salaperäinen nainen, joka pyytää häneltä palvelusta. Asiaan liittyy eräs henkilö nimeltä Don Calzone. Ketsupin roiskeelta ei säästytä, kun tarinamme yksityisetsivä aisaparinsa McGuffinin kanssa lähtee selvittämään murhatun isän mysteeriä!

bottom of page