Rajaspeksi 2021

Sivun pääkuva

RajaSpeksi 2021 käsikirjoituskilpailu on käynnissä nyt

Etsimme käsikirjoitusta RajaSpeksi 2021 -produktiolle. Käsikirjoituskisan voittajalle on luvassa paitsi mainetta oman käsikirjoituksen päästessä keväällä 2021 lavalle, myös 100 € lahjakortti Ravintola Kerubiin. Bursaa ja speksihuveja!


RajaSpeksi on Joensuun korkeakouluopiskelijoiden toteuttama interaktiivinen tanssimusikaalispektaakkeli. Speksin runkona toimii käsikirjoitus, jota höystetään improvisaatiolla sekä tanssia- ja musiikkinumeroilla. Yleisö voi missä tahansa esityksen kohdassa huutaa Omstart! ja esittää määreen (esimerkiksi “Omstart! Kaikki ovatkin iloisia.”) jolloin juuri nähty kohtauksen osa improvisoidaan uudelleen annettua määrettä soveltaen.

Emme määrittele RajaSpeksi 2021 aihetta ennalta, mutta arvostamme selkeää teemaa. Speksin käsikirjoitukseen hyviä rakenteellisia ominaisuuksia ovat selkeä juoni, etenevät ja toiminnalliset kohtaukset sekä kerronta, joka itsessään on jo humoristinen. Aiempien vuosien teemoista ja lisätietoa menneistä esityksistä sekä speksistä löydät täältä sivustoltamme www.rajaspeksi.fi ja sosiaalisen median kanavistamme.

Asetamme seuraavat kriteerit ja ohjeet käsikirjoitukselle:

  • Pituudeltaan noin 2000-5000 sanaa.

  • Rooleja enintään 10, mutta käsikirjoituksessa on mahdollista huomioida tanssijoiden ja soittajien potentiaali.

  • Kohtauksia noin 10, kohtausten määrä tosin voi vaihdella paljonkin yksittäisten kohtausten pituuksista johtuen.

  • Kohtauksiin voi ehdottaa paikkoja speksiin kuuluville musiikkinumeroille (n. 8-10), mutta lopulliset musiikkinumeroiden paikat ja musiikit päättävät vuoden 2021 ohjaajat ja bändi- ja tanssivastaavat.

  • Lisäkysymyksiä voi esittää sähköpostitse rajaspeksi@gmail.com

Pidätämme oikeudet päättää valitun käsikirjoituksen nimen ja tarpeen mukaan muokata, poistaa tai lisätä kohtauksia tai muuttaa kohtausjärjestystä. Toivomme, että käsikirjoittaja olisi valmis työstämään käsikirjoitusta yhdessä ohjaajien ja vastaavien kanssa tarpeen tullen syksyllä.

Pyydämme lähettämään valmiit käsikirjoitukset pdf-tiedostona 31.7.2020 mennessä osoitteeseen rajaspeksi@gmail.com. Vuoden 2021 ohjaajat, vastaavat ja tuotanto valitsevat yhdessä käsikirjoituksen. Voittaja julkaistaan elokuun aikana. Kaikkiin käsikirjoituksen lähettäneisiin ollaan yhteydessä sähköpostitse.